POČETNA

O NAMA Z B P ARHIVA LINKOVI

NAJAVA POHODA

SvjeBin BloG

PROGNOZA

O NAMA

Plan za 2007.

O društvu

Ciljevi

Kako se učlaniti

Pišite nam

Naša himna

 

 

Od Piclja do Piclja

 

Nedjelja, 19. studeni 2006.

 

          U rano poslijepodne, od 13,30 do 14 sati sastajemo se na Piclju… našem lijepo uređenom gruntu, gdje će se jednom gizdavo uzdizati planinarski dom našeg društva »Zagorske steze« s lijepo uređenim okolišem... pogledom uperenim prema brdima … daleko.

Vrijeme je oblačno, a nedavni su višednevni jaki jugozapadni vjetrovi stali… još uvijek je neprimjereno toplo za mjesec zvan studeni.

Lijepo je vidjeti družinu od tridesetak razdraganih, poznatih »stezaša«… tu su i tri kućna ljubimca: Lola, Piggy i Rufus. Iako su obje dame kiruški lišene kemije koja bi raspametila moguće udvarače,  Rufus navaljuje… što on zna o sterilnosti… navaljuje na Lolu vjerojatno po sjećanju… ona je prva pseća osoba koju je upoznao  nakon svoje lajave obitelji.  

Naš nas predsjednik podsjeća na prava i pravila kupnje parcela na gruntu, a onda… od suhog lišća šuštavim stazama odlazimo prema Klupcima.

Osim jednog kratkog, ozbiljnijeg uspona šetnja je lagana… taman poslije nedjeljnog ručka… uz put, ugodno druženje, razgovor…

Prva veća stanka za odmor je ispred lijepe crkve Majke Božje Klupečke… za dva sata smo ponovo… u sumrak na Piclju.

S Darkom T. se dogovaramo za tradicionalnu, prosinačku, planinarsku večer, pa hitamo doma.

Volim čitati, pogledati dobar film, kartati se… nemam vremena za sve te užitke tijekom tjedna… ali takav nedjeljni užitak ne bih podredila nijednom… jer, bilo nam je lijepo!

 

                                                                  SvjeBa

 

PD

ZAGORSKE STEZE

ZABOK