Prekršaj zlatnog pravila

Nedjelja, 22. travnja 2007.  

Nevoljko ovo pišem jer mi je desna noga u longeti a uskoro će u gips na šest tjedana. Što se dogodilo!? Prekršila sam zlatno (osnovno) planinarsko pravilo.

Ovo je tradicionalan pohod na četvrtu obljetnicu osnutka našeg planinarskog društva. Idemo stazom br. 1… to je cesta koja vodi do zabočkih brega pa kroz proljetne, mirisne, živopisne humke i lugove, k crkvi Majke Božje Klupečke… sve do našeg grunta.

Staza je dobila prvi redni broj po tome što je prva prohodana, kada je naše društvo bilo još fetus koji se nekoliko dana nakon pohoda rodio i u pelenama još bezimeno kmečao.

Vrijeme je sunčano… blagi sjeverac ublažuje toplinu ultra-violetnih zraka. I baš smo se lijepo hodajući zagrijali, kad nas je osupnulo iznenađenjeee!! Črnjevići i Pevci, na prepad su nas zaustavili… štand sa sendvičima i tekućinom koja će nulu u krvi pretvoriti u… Baš nas briga… danas ne vozimo, samo pješačimo petnaestak kilometara u slavu rođendana Zagorskih steza.

Pri dolasku pred grunt doček je bio zvučan… Počasna paljba iz puške i milozvučnih muzikalija te grla : Dobro mi došel prijatel… ganutljivo i ushićeno!

Postavljen je veliki šator, dobro došao protiv sunca i vjetra, a pikantni gulaš, domaće vino, pjesma i ples dostojno su obilježili taj važan travanjski dan.

Ako mi je sudbina već odredila pad, on ne bi bio tako tragičan da sam obula planinarske gojzerice a ne smrdljive tenisice.

Mislim si; kuri me bolac… bilo nam je lijepo!

SvjeBa